12 lutego uczniowie kl I b odwiedzili swoich starszych kolegów w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Widzewie.
Wspólnie z uczniami klasy gastronomicznej, w specjalnie wyposażonych pracowniach, nasi pierwszoklasiści wzięli udział w praktycznej lekcji – przygotowania pizzy. Własnoręcznie formowali ciasto, ucierali, szatkowali i mieszali dodatki do pizzy. Dodatkowo przygotowali zdrowy napój owocowy na bazie cytrusów. Starsi koledzy zapoznali swoich gości z zasadami i przepisami dotyczącymi bezpiecznego i zdrowego przygotowywania posiłków, opowiadali też o zawodzie kucharza i o tym, co jest w nim najciekawszego. Pokazali swoją szkolną kawiarenkę – do której produkty przygotowują sami. W dniu naszej wizyty daniem dnia była oczywiście pizza. Na koniec wszyscy wspólnie skosztowaliśmy naszych pysznych wypieków.
Maria Bryk-Malinowska