Nowy Rok , to nowe doświadczenia kulinarne klasy 2A pod okiem wychowawczyni p.Kamili Myszki – Marcinkowskiej.
Pani Kamilka jest Nam wszystkim znana ze swoich kulinarnych pyszności,które podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Dzięki temu, że postanowiła podzielić się swoją kulinarna wiedzą i doświadczeniem w naszej Jedynce, jej wychowankowie czyli uczniowie klasy 2A zdobywają pierwsze kulinarne szlify.
Powstało już wiele pysznych potraw słodkich i wytrawnych. Nie wystarczyło by miejsca, aby je tu wszystkie opisać.
Między innymi w ubiegłym tygodniu uczniowie przygotowali pyszne pierogi z mięsem okraszone oliwą z oliwek. Natomiast podczas poniedziałkowych kulinarii młodzi kucharze wykonali hamburgery z warzywami, sosem pomidorowym oraz trzema rodzajami mięs (kurczakiem grillowanym, szarpanym oraz wołowiną).
Ciekawe czym nas drugoklasiści zaskoczą w kolejnych tygodniach w ramach Międzynarodowego Programu Kulinarnego „Między nożem a widelcem w Polsce i na świecie”.
Zapewne będą to oryginalne smakołyki, bo pomysłów im nie brakuje.
Cieszymy się, że mogą właśnie w taki sposób rozwijać swoje kulinarne zainteresowania .
Kto wie, może rosną nam nowi szefowie i szefowe kuchni.
Trzymamy kciuki za powodzenie i realizację kolejnych smakowitych przepisów w ramach międzynarodowego projektu.